Udda dofter som du inte trodde fanns

Då så – det är nästan helg 🙂 Vad kommer du bära på doftmässigt? Om du är ute efter något verkligen udda, något som ingen annan i ditt sällskap har (om du inte är en extrem doftnörd dvs. – vi har ju mycket konstiga saker undangömda 😉 ) så har jag några tips på dofter som kommer definitivt sticka ut i mängden:

  1. Vulva Original. Spreja inte – skaparen av denna doft rekommenderar att ta en droppe på handleden och sniffa på vid behov.
4ae5957d9196d4229347bcd43027073b
Vulva Original

2. Demeter Fragrance Library är känd av sina colognes som återkapar dofter av väldigt många olika saker – så bland dofter av mojito, snö, cheesecake, jord, simbassäng, eller sadel finns det små pärlor som får lite mer uppmärksamhet än andra. Här Funeral Home – och ja, jag har testat, den doftar verkligen som begravning – liljor, damm, trä osv.

aaec4158d3533572ded8a4a69470e337
Demeter Fragrance Library, Funeral Home

3. Dags för en ganska omtalad doft – Secretions Magnifiques från Etat Libre d’Orange – blod, tårar, saliv, sperma, svett. Visst låter det lockande? Heheh… Alla doftnördar bör testa den dock – man får ståpäls, men ibland måste man våga, eller hur? 😉 (Jag avskyr just den metalliska bloddoften i den, en scrubber för mig).

4ded639c7562b914ac774466728c4c38
Etat Libre d’Orange, Secretions Magnifiques

4. Cannabis Santal från Fresh. Många parfymörer använder cannabis som lockbete, det är ju lockande ur markandsföringssperspektiv. Alla som vet hur cannabis luktar i verkligheten (inte ni, och inte jag, det är ju grannen 😛 ) vet att ingen lyckas att återskapa den söta doften på ett rätt sätt. Men man kan prova – amerikanska Fresh har också gjort det och det funkar någorlunda, det är bara alldeles för mycket patchouli i den.

d6fa22228facb2efd8f0bd3b7ba892f7
Fresh, Cannabis Santal

5. Och vad doftar bättre än en pepperoni på tunn botten på en fredagskväll? 😉

ad3a66524a77c8f153aa070940a3ff8b
Pizza Hut

6. Eller om man föredrar burgare…

a97123_BurgerKing
Burger King, body mist

7. För finsmakaren som föraktar fast food finns det också gott om alternativ…

Kött, havsdoft och en pust av smör…

a97123_lobster
Demeter Fragrance Library, Lobster

8. Ska vi ta det på doftnot-nivå, den hära? 😉

a97123_Cheese
Stilton, Eau de Stilton

9. Jag pratar så mycket om doftnörderier här, men det finns ju ganska många Applenördar i samhället (hej hej, älskling!) ;P  Air Aroma doftar som en plastpåse som täcker en ny Mac i kartongen, som bläck och som aluminium. Geeks from all around the world will love it!

3388da2b413f1eec8028e51c8c63c7aa
MacBook Pro

10. Om du vill dofta som en gammal Vatikanchef så rekommenderar jag denna. (Jag är lite osäker om den finns på riktigt, men påven använder faktiskt en nischdoft – Lavs från parfymhuset UNUM, med mycket rökelse i).

246047f3a31e708643406ced11ed5286
Pope Cologne

11. Leka, leka, leka! (Den luktar identiskt som Play Doh!).

o.7779
Demeter Fragrance Library, Play-Doh

12. OK, OK, nu är jag seriös. Förutom parfym så älskar jag böcker också. Det känns skönt att man kan välja om man vill dofta som en nytryckt pocket, en glansig coffee-table book, eller en gammal antikvarisk skatt. Den sistnämnda kan man delvis hitta i denna doft:

Paper-Passion
Steidl, Paper Passion

13. Comme des Garcons, så stora inom nischparfymeri, bjuder oss på ett besök i garaget: gummi, läder, motorolja och andra gulligheter.

nd.1236
Comme des Garcons, Garage, Series 6 Synthetic

14. Bacon. Nuff said. Finns i versionerna Classic och Gold.

nd.14073
Bacon, Classic bacon

15. Och helt plötsligt alla dofter som ansågs vara udda, med noter av sand, krut och klister låter så… anständigt, eller hur?

En extra bild, något som skulle kunnat vara bättre än feromonerna 😉


Allright, vilken av dem skulle du våga använda då? 😉

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s