Patchoulivecka dag 2 – Chanel Coromandel (och en Chanel-haul till ;) )

Jag har märkt en konstig relation – ju mer gillar jag någon doft desto svårare är det att beskriva den. Jag vill helt enkelt inte förolämpa den genom otillräckliga beskrivningar. Men får jag inte skriva om Coromandel under patchouliveckan så spricker jag! 😀

Detta är den optimala patchouli – den fuktiga, jordiga och alldeles underbara tack vare kompositionens helhet. Patchouli på plats 1, balsamiska benzoin och en hel del rökelse är det som vi upplever som mest. Från början till slut. Sniffar man sig in på detaljer så upplever man också tydliga noter av varm vanilj och choklad (den fetare, vita varianten 😉 ). I basen patchouli, hartser och träigt botten. En sak till – olika källor säger att det finns några blommor och citruser där också, särskilt i öppningen. I min näsa känns dem inte (förutom ros) – det är kanske så att öppningsnoterna försvinner innan jag närmar näsan till handleden? 😜

Det kanske är just det som gör att Coromandel är en av mina absoluta favoriter?
Här finns det alltså ingen hippie-patch, det är en väldigt elegant lyxpatchouli.

Jag äger nu min tredje flaska av denna skönhet och älskar dagarna när paketen med Coromandel anländer hemma hos mig. Ren lycka!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s