Parfymreseguiden – Helsingfors

Hey there!

Jag åkte på en konferens till Helsingfors i fredags. Mycket kunskap, många workshops, lite stadsvandring på det. Trevligt!

Jag hann tyvärr inte med alla inplanerade besök på parfymerier, men det oroar jag mig inte alldeles för mycket för. Det finns nämligen inte så mycket man kan göra parfymväg i staden. Mainstream, lite high-end, ekoalternativ och that’s it.

På båten testade jag dock en nyhet som jag glömde bort att testa hemma: L’Eau Chanel no.5. Jag väljer att inte recensera den dock för jag inte känner mig mogen nog att handskas med denna klassiker, oavsett formen. Ekhm ekhm. 😂 (Ajfan, som Femman fast mer vattnig, liiite mindre jobbig alltså 😂).

Jag annonserade den för ett tag sedan här 🙂

Chanel no.5, L'Eau
Chanel no.5, L’Eau


Under den korta tiden jag hade kikade jag in på Stockmann, den finaste shoppinggalleria i Helsingfors med många olika märken. Ingen nisch, men allt inom mainstream, mycket inom mainstream. 🙂

Stockmann, Helsingfors
Stockmann, Helsingfors

Och där hittade jag inte mycket. Inte mer än i Stockholm i alla fall.

Stockmann, Helsingfors, Herrdofter
Stockmann, Helsingfors, Herrdofter

Stockmann, Helsingfors, Hermes och Chaneldisplay
Stockmann, Helsingfors, Hermes och Chaneldisplay


Stockmann ligger på Aleksanterinkatu 52, väldigt centralt. I närheten ligger också en till galleria, Sokos.

Som vanligt var jag ute efter annorlunda doftupplevelser och ja, blev inte besviken 🙂

Jag testade nämligen en sak som kan vara en turistsevärdhet (turistdoftvärdhet?! 😉 ) i sig. Björntvål med doft av tjära och lime. Jag älskar doften av tjära men just den tillsatsen i form av björnfett… gör en björntjänst för den tvålen i mina ögon.

Då blev det till slut ett besök på Lush och påfyllning av några favvisar. 😉

Vad hann jag inte med?

Sokos. Siltasaarenkatu 6-10

och

Beam. Erottajankatu 15.

Next time 😉

 

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s