Lyxnyhet och parfymporr! Guerlain – Les Quatres Saisons

När det gäller Guerlain så är man sällan besviken – oavsett om det gäller dofter, design, marknadsföring eller kringprodukter och prover (Chanel och Guerlain har de finaste, mest genomtänkta och lyxiga prover på marknaden imho).

Ibland släpper de dofter i en ytterst begränsad upplaga, det har de råd med ;). Se här. Och alla andra som inte har det kan kika på deras underbara (oftast Quadrilobe-flaskor) bland annat här hos mig :).

Nu är det dags för en Four Seasons – kollektion. Les Quatres Saisons består av fyra dofter som motsvarar fyra årstider. Pappan till själva dofter är Thierry Wasser och mamman till flaskorna är Janaina Milheiro. Det finns endast 21 flaskor av varje på marknaden, men den som köper de kommer att få använda dem länge – flaskorna är nämligen ”ganska” stora – man får hela 500ml av de underbara juicer.

Våren. En lätt fresh floral med bergamott, fresia och hyacint med hjärtat av ros och cyklamen. Vit mysk i basen.

o-46553
Guerlain, Les Quatres Saisons, Le Printemps. Källa: fragrantica.com

Sommaren. Doftar sommar med blommiga, fruktiga noter och citrusar (citron och bergamott) i öppningen. I hjärtat finns det söta persikor och jasmin som vilar på en bädd av hö, vanilj och nejlikablomma.

o-46554
Guerlain, Les Quatres Saisons, Le Été. Källa: fragrantica.com

 

Hösten. Here we’re talkin’! Pudriga, träiga noter med mjuka blommiga undertoner. Citrusaktig öppning leder till hjärta av cederträ, iris och vetiver för att senare öppna en bas av patchouli, ekmossa och tonkaböna.

o-46555
Guerlain, Les Quatres Saisons, L’Automne. Källa: fragrantica.com

 

Vinter. En sådan habegär! Här finns mycket jag gillar – den doftar som en vinterdag i fjället – kalla noter av rökelse (olibanum?), gran och kvanne. Hjärtat består av iris och myskfrö (fortfarande ganska kallt, eller hur? 🙂 ). Och en hel del syntetisk (”vit”) mysk på det. Varmare blir den av bärnstensackorden i basen. Sa jag att jag vill ha den? 😉

 

o-46556
Guerlain, Les Quatres Saisons, L’Hiver. Källa: fragrantica.com

 

Hur vackra som helst! ❤

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s