Tema: Sample sets, parfymprover och julklappar

Vem gillar inte stiliga askar med fina samples i? Vill du köpa parfym i julklapp (eller annan sorts present) så är samples det bästa man kan välja, särskilt dessa förpackade i fina boxar, ofta med presentband, snören, påsar och rosetter till. Den lyckliga mottagaren (inklusive dig själv naturligtvis!) kan välja mellan flera olika sorters parfym från parfymhusets utbud och chansen är större att man hittar IT-doften bland alla små pluttisar. Eller kan man lära känna hela eller nästan hela doftlinje i en smäll.

Jag skrev lite om detta förut här, men nu är det dags för en rejäl uppdatering.

Jag älskar sample sets och har det svårt att motstå ibland, det fattar ni redan ;). Att köpa små samples separat kan vara roligt, men när jag vill gräva lite djupare i nya märken (alt. nya för mig) så kör jag faktiskt med sets oftast. Vill du veta var man hittar bra samples öht? Läs gärna det här inlägget och välj det som passar dig bäst! 😀

Jag tänkte presentera några sets som jag själv tycker är intressanta. Häng med!

Vi börjar med en nyhet från NCP Olfactives som lanserades för ca en månad sedan. Det är egentligen inga samples, mer travel sizes, men ett bra val om du inte vill köpa en hel flarra och riskera att du inte väljer rätt. Ett inlägg om själva dofter finns här.

NCP Olfactives, Seven Facets 

Italienska Homoelegans erbjuder up in ya face-dofter, alla tre tillgängliga i fin ask på deras hemsida. Quality of flesh är så underbart kinky go med sina animaliska noter att man blir lite distraherad från början. Men efter en stund förstår du grejen med den… Läder, styrax och sibett – kaboom tsss! ;). Luktar det såhär på en björnklubb? 😀

Homoelegans, Quality of flesh, Paloma y Raices, Tadzio 

Olympic Orchids är ett indie märke från US and A och erbjuder dofter för lite mer avancerade nischparfymentusiaster. Jag har doftat mig igenom det mesta och kan rekommendera den resan. Den nyaste Hamsa är en kombo av oud och citrus – så ovanligt, konstigt och bra! Woodcut är träflisor och penväss med kolasmak 😉 Jag föll dock för Salamanca med läder, fuktig lera, hö, immortelle och tonka bland annat. Köpte en flaska till slut. Jag skulle också vilja älska deras Carolina (undrar varför 😝) men kaprifol, tobak, hö, tall och lavendel blev inge vidare på mig tyvärr. Generösa samples, men köp gärna ihop med någon för tull och moms från USA kan ftfs förekomma…

Olympic Orchids, sample set 

 

 

Beaufort London, Come hell or high water 

De här har jag redan nämnt här förut, mest pga egen upphetsning kring settets utförande 😁. Läderrulle (sorry veganer) och 5 travel sizes. Det enda som saknas är den nya Iron Duke, men det gör inget, de viktigaste är ändå med! Men ni vet, Beaufort med sina marina dofter tar över mitt hjärta helt och hållet. Marina i det här fallet innebär tjära, gamla skepp, krut, rom och rök. Skepp ohoj galore! Men just det – jag skrev ju om Beaufort här!

Här har vi ett set för den lyxiga parfymälskaren – The Spirit of Dubai by Nabeel. Fullstorlekarna är onödigt dyra (look who’s talking!), priserna för parfymer i den billigare linjen ligger på 265€ styck, men jävlars vilken prestanda på dofter! Små samples kommer att räcka läääänge. What’s in it for you? Oud naturligtvis, läder, tunga blommor, kryddor och rökelse. Min näsa gillar Meydan mest med en rejäl dos av läder, saffran, geranium, söt tobak, patchouli och cederträ. Och dessa små rullar med sample i – fiiiina!

The Spirit of Dubai, sample set 

Och eleganta Puredistance för den mer sofistikerade bäraren. Näsor med stjärnstatus (Zarokian, Dove, Lie) och pure perfume extracts. Blommor, kryddighet och välbalanserade upplevelser. Black är min favvo (oud, amber, ros, kola med en nypa fruktighet) och doften Warszawa (viol, jasmin, galbanum, vetiver, grapefruit, iris mm.), en stad där jag studerade så många år är helt annat än Warszawa jag själv känner, men ja, ett studentliv skiljer sig en aning från det Warszawa som etablissemanget upplever i sina mångmiljonvillor och stadens dyraste restauranger. Jag har nog spårvagnar, uppvärmd betong, fastfoodkiosker och universitetsbibliotek i mitt olfaktoriska minne istället. 😜 Men absolut vackra kompositioner i en vacker vit ask.

Puredistance, sample set 

April Aromatics för den med ekologisk approach. Ett stort set med 10+ (beroende på promo) dofter. Jag väljer rökelse i Calling All Angels samt Bohemian Spice. Många parfymnördar jag känner säger också att lindblomman i Unter den Linden är to die for. Definitivt väldigt naturtrogen.

Ett senaste tillskott i min lilla kollektion kommer från Oriza L. Legrand. Min favorit Relique d’Amour beskriver jag här– vill du uppleva dofter med rötter i 1700-talet så köper du detta set, du kommer inte att bli besviken, jag lovar. Plus att man får superfina blotters på köpet! Jag älskar den layouten!

April Aromatics, Oriza L. Legrand, sample sets

Näst på listan har vi den väletablerade i Sverige Etat Libre d’Orange – har du inte sniffat på dem på Åhlèns eller Insanto så gör det – det kan vara en inspark till den moderna, lite mer krävande parfymerikonsten.

Penhaligon’s är en klassiker. Ett set med dofter i engelsk tillbakadragen stil. Bra vardagliga kompositioner. Juniper Sling och Iris Prima är mina favvos. Och den ubermysiga Artemisia förstås.

En annan approach har jag till Anna Zworykinas bohemiska, maffiga dofter. Den ryska parfymkonstnären säljer sina verk bl.a. på Etsy och får bara entusiastiska recensioner från hela världen. Hon måste få mer uppmärksamhet, hennes genuina, välgenomtänkta dofter gör mig knäsvag. Hennes tolkning av Cuir de Russie! Fallen Leaves! Green Madness! White Silk! Ma Gni Fikt! 👌🏼

Etat Libre d’Orange, Anna Zworykina, Penhaligon’s sample sets

Last but of course not least. Sylvaine Delacourtes myskiga kompositioner för efemeriska varelser klädda i havsskum. 50 shades of musk, med blommor (iris, heliotrop, ylang-ylang bl.a.) och mandelmysk, kryddig mysk samt citrusmysk. Ja, för den som vill slappna av!

Olibere Parfums med sitt lilla set bjuder på en exotisk resa för alla näsor med olika kompositioner varav balsamiska Escapade a Byzance stannar i minnet länge. Synd att den nya Savannah’s Heart fick inte plats i den lilla asken. Men det kanske finns nya redan?

Olibere Parfums, Sylvaine Delacourte, sample sets

Köper du parfym i present? För någon eller för sig själv? Köper du sample sets då? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s