Sample week – Tema: Andra chans-dofter, Dag 2 – 3 Fleurs – Parfum d’Empire

Det är en tidig dag för mig idag, jag ska nämligen sitta i bilen hela dan trots att jag skulle hellre vilja sitta på Daisy Beauty Glam Day istället. Men men.

Parfymsamples
Parfymsamples

Perfekt tillfälle att testa samples, eller hur? Man kan liksom sitta, sniffa och analysera, hela vägen upp till Härliga Härjedalen. Imorse direkt innan frukost tänkte jag välja rätt doft från den förberedda högen (valde medvetet istället för lotta ut något på måfå). Tänkte ta något fräscht, lätt, som kommer inte kväva oss i bilen. Blommor kan ju vara något, eller?

Jag väljer 3 Fleurs av Parfum d’Empire idag. Det första jag hör när jag går förbi min man är ”Oj! Ojojoj!”. Va? I hans parfymordlista finns det bara tre ord som beskriver dofter: bra, stinker och frän. Ojojoj var dock något nytt. Det värsta är att jag är benägen att hålla med. Jag vet att för blommiga dofter är inte min grej och det verkligen är så – jag och blommisar skär sig rejält av någon anledning. Fine for me, det finns så mycket annat i parfymvärlden att välja mellan.

Den lågklassiga bilden på en lågklassig parfym, 3 Fleurs av Parfum d'Empire
Den lågklassiga bilden på en lågklassig parfym, 3 Fleurs av Parfum d’Empire

Jag alltså behöver inte bära den tjocka soppan av jasmin, tuberos och ros. Inte ens galbanum eller mysk räddar den bomben. Tung, klumpig och kvävande. Den doftar inte classy, inte någonstans.

Rejäl staying power på denna. Som är bra på sätt och vis. Men jag vill inte känna den länge på min hud i alla fall. Jag älskar Parfum d’Empires Ambre Russe (inlägg här) och Equistrius (nämner den här), även Wazamba (den skrev jag om här) är härlig, men förutom tanken att parfymhuset kanske behövde en tung divadoft i portfolion så förstår jag inte varför skapar man sån’t här öht. Det hade räckt med Eau Suave…

Såhär ser flaskan ut:

3 Fleurs, Parfum d'Empire
3 Fleurs, Parfum d’Empire

Veckans fråga om den doften får en andra chans? besvaras med korta och koncista: Sten nej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s