Tatarisk fantasi och den slaviska själen av Ambre Russe – Parfum d’Empire

Jag var skeptisk länge. Jag har läst så mycket om Ambre Russe under alla dessa år (den kom ut i 2003), men det fanns alltid något som kändes avstötande. Nämligen vodka. Hur fasen kan en ren vodka dofta gott?!, tänkte jag. Fel, fel, SÅ FEL tänkt där, Karolina!
Att bara säga att det är en boozy amber räcker inte. För den här jävel bjuder på en resa i den mest lyxiga vagnen av Transsibiriska Järnvägen! I den vagnen serveras förstklassig, iskall vodka i kristallglas, beluga kaviar och svart, söt Russian Earl Grey direkt från en samovar. Några bitar av väldigt mörk choklad finns här också och allt serveras på en bricka av en sällsynt sort av ädelträ. Någonstans i hörnet brinner det noga utvalda diverse hartser, men inte alls  frankincense-”kyrkliga” – dessa hartser är väldigt rika, orientaliska och sensuella.
samovar
Samovar, källa: bbc.co.uk
Det är en doft med fantasi, en doft som högljutt sjunger om passionerad kärlek och brutet hjärta. Amber, den vaniljga, varma tonen blandar sig hejvilt med svart te (det är mörka, kryddiga och tunga av eteriska oljor blad) och alkohol. Det känns nästan rent fysiskt att det finns mycket läder i den också – en doft av en vandrande Kosack som sitter i sin ornamenterad läderväst vid en brasa och röker pipa.  Ja, dricka kan han också och det ska helst vara starkt och mycket! 😀
Träiga, lite mjukare noter träder fram när vodkas vassa tungor försvinner. Det smakrika teet finns kvar och doftar himmelskt, precis som den galet fin amber! Om amber föreställs som bärnsten så just i den doften bör den föreställas som bärnstens symbol. Så fin och karakteristisk är den!
Ambre Russe väcker känslor. Väldigt  starka känslor av… inre styrka, fantasi och frihet. Detta är dessutom en av de mest suggestiva dofter jag vet!
Smaka på den!
bagati
Bagatitsa cossackshow, http://www.balletandopera.com

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s