Guld, Glamour, Generositet och Peatiness. Bois Sikar – Atelier des Ors.

Atelier des Ors, Bois Sikar

Jag har försökt. Jag har försökt att presentera er närmare någon somrig parfym för dessa vackra soliga dagar vädergudarna skänker oss nu. Men jag kan bara inte. Inte nu. Snart.

Dags att skriva! Jag passar på medan jag har så bra flow! 😉

(Du kan också läsa inlägget om sommardofter om du är sugen på lite freshies 😉 ).

För det är nämligen så att det lyxiga franska märket Atelier des Ors har lanserat ett nytt tillskott till sin kollektion. Egentligen 4 nya kompositioner av rang. 3 i White Collection (Choeur Des Anges, Nuda Veritas och Crépuscule Des Âmes och dessa passar väl när vädret bjuder på kalas i Hawaiitema jämt) och en i huvudkollektionen – Bois Sikar.

Och det är just denna som jag inte kan sluta tänka på.

Nästan varje kväll, direkt efter barnen lagt sig så njuter jag av denna speciella doft. Ibland i samband med en god dryck i form av en skvätt riktigt rökig whisky (En 12- eller 16-årig Lagavulin, Ardbeg An Oa och även min favorit, not for the faint-hearted, Octomore Masterclass 08.3), det är min typ av godis. En optimal sensuell upplevelse för alla sinnen. Ibland också avnjuter jag doften helt utan andra intryck då Bois Sikar står redan för så många sensationer att det hade varit för mycket vissa dagar. Too much love will kill you, greatness overload.

Atelier des Ors, Bois Sikar
Atelier des Ors, Bois Sikar

För Bois Sikar för tankarna åt lyxiga cigarrboxar av cederträ, exklusiva cigarrer med deras söta aromatiska rök och ovannämnda whiskysorter från skotska Islay. Det är just dessa toner och den rökiga sk. peatiness som gör den doften till något extraordinärt utan att passera gränsen till ”för mycket” där den oönskade doften av rökt bacon smyger in. Den finns inte här. Bara ren njutning som avspeglar en avkopplingsstund med högkvalitativt vuxengodis i handen.

DSC_1788
Atelier des Ors, Bois Sikar

 

För dig som tycker att allt detta låter för tungt, för mörkt, och för- rent generellt så kan jag bara säga att det är inte riktigt så. Alla dofter från Atelier des Ors kännetecknas av otrolig klass och elegans, och det som kännetecknas klass är just avsaknad av för brutala upplevelser och nyanser. Även denna väldigt bestämda doft präglas av harmonisk smakfullhet.

Vi kan utan tvekan konstatera att varje doft från Atelier des Ors är ett mästerverk. De fina flaskorna med guldblad i bara understryker detta och påminner att det är dofter av rang. Och parfymören Marie Salamagne (ja, hon som skapade bl.a. Margielas By The Fireplace) har gjort det igen. Chapeau bas! And cheers!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s