Höstens ljuva gourmander – October av Neil Morris Fragrances

October. Jag väljer att skriva om den idag av en självklar anledning ;).

October tillhör en av de första nischdofter jag fick uppleva, sisådär 15, 16 år sedan. Neil Morris Fragrances – ett litet märke från Boston erbjöd så mycket mer än fruity florals på butikernas hyllor här hemma. Ett fint och brett urval av något då rätt så annorlunda och innovativt. Jag minns inte andra kompositioner (jag köpte ett sample set), men October stannade med mig lite längre då den består av noter som för de flesta är väldigt likeable: äpple, kanel, vanilj, tallkåda, kola och pumpa. Mjukt pumpkin spice cookie med äppelpaj och kolasås. Med lite djupare accenter av tallkåda, myrra och patchouli i botten för att inte dofta som billiga doftljus. Som ni märker redan nu – en behaglig, opretentiös höstdoft. Ungefär då märkte jag att just myrra är en av mina älsklingsingredienser. Den doften hade varit platt som en pannkaka utan den djupa, varma, balsamiska myrranyansen.

October är en enklare, mysig högkaloridoft utan kalorier. Omfamnande som en tjock, virkad pläd och behaglig som en kopp av varm choklad och äppelpaj. Och precis så – när det är för mycket choklad och paj så kan det gå lite snett så varsamhet med applicering behövs då den kompositionen är potent som få ;). Det är en sådan typisk overpowering gourmand att man blir mätt på att bara dofta på den.

 

375x500.9189
October, Neil Morris Fragrances

Namnet matchar innehållet, det är höst i flytande form. Patchouli i kompositionen finns för att balansera sötman, men spelar inte någon huvudroll här. Jag vet att det finns en stor skara av gourmandfantaster här så testa gärna October. Den bjuder på lite mer än La Danza delle Libellule just på grund av sin balsamiska sida och är lite mer… tydligare än crowd pleasern Ambre Narguile eller L’Erbolarios Dolcelisir. Dessa två fungerar bättre på dagen, på jobbet. October kan vara too much, särskilt om man är generös med doseringen :D. Men mys på soffan, en höstpromenad? Då är October det optimala gourmandvalet!

Doften är relativt linjär, ändrar sig inte särskilt mycket och håller på huden väldigt, väldigt länge. Det är en sån doft jag känner när jag ser alla dessa amerikanska hus i höstskrud – ni vet – pumpor på trappan, brinnande ljus på verandan och pumpkin spice pie i köket. Och vackert, höstigt landskap utanför.

decorating-the-house-for-fall

Jag har ändå vuxit ur den på något vis. Mina sista droppar av October kommer jag att använda på min ullkappa, ute – så att den får blanda sig med höstens kyliga pustar. Men det finns så mycket annat att upptäcka i parfymvärlden! Jag kommer dock att minnas den med glädje.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s