Gorilla Perfume – När maj möter oktober – The Smell of Weather Turning i en kärleksfull kram med Tank Battle

Ni tror att jag har gått bananas igen. Och ni kanske har lite rätt. Eller ganska mycket rätt? 😉

För dagens val kan upplevas en aning schizofrent. På ena armen sitter Dr Jekyll och på andra Mr Hyde. Och de hör så himlans bra ihop! De kan naturligtvis användas separat, men jag vill leka lite med Jekyll-Hyde idén. Jag är fullt medveten att du som gillar ljusa, fräscha dofter kommer inte att falla hejdlöst för Tank Battle och du med mörkare preferenser kommer inte att uppskatta The Smell of Weather Turning pga den icke komplexa komposition, men leker vi så leker vi! Båda är så värda att upplevas!

Dr Jekyll och Mr Hyde. Ljuset och mörkret. Ett modernt, ljust penthouse på 30:e våningen och en mörk, bohemisk vindsvåning. Yin och Yang. Oktobernatt och majmorgon. Vilken är vilken? The Smell of Weather Turning är naturligtvis den ljusa – en picknick på en sommaräng mot ett intensivt one night stand på en parisisk vindsvåning med en sött Juicy Fruit i munnen. Eller i håret. 😉 Så upplever jag Tank Battle – en supersensuell, lite kinky och vild tack vare patchouli. Tunga sammetsgardiner och mastiga blombuketter. Dammpartiklar dansande i solljuset.

Tank Battle, Gorilla Perfume
Tank Battle, Gorilla Perfume

Tank Battle beskrivs på Lush hemsida som en blandning av ”sött bubbelgum som kämpar med en jordig doft av regn. Utanför är striden i full gång och sprejfärgslukten ligger i luften. Medan kriget kommer närmare bryter sig patchouli in genom dörren. Ta till vapen, försvara kreativiteten och kräv hel och fullständig frihet.”

Och den trevliga Dr Jekyll aka The Smell of Weather Turning känns precis som namnet säger – den symboliserar den tiden på året när första varma vindpustar möter våra kinder och första blyga blomknoppar. Den energin, hörrni! När den första punch av gräs och mynta lägger sig så ser vi framför oss en solvärmd äng med en massa små gula, vita, rosa och blå blommor – så delikata, men ack så självständiga och starka! En doft av glädje och frihet!

The Smell of Weather Turning, Gorilla Perfume
The Smell of Weather Turning, Gorilla Perfume

Min upplevelse av doften stämmer ganska bra överens med det Gorilla Perfume själva ville förmedla: ”En promenad över ängarna efter ett regn, med droppar som glittrar i gräset. Frisk engelsk mynta utvecklas till en söt, rökig doft av torrt gräs på huden. En doft från svunna tider, varm, naturlig och unik. Doftnoter: ekträ, hö, bivax, nässla, engelsk pepparmynta, mint, romersk kamomill”.

Förutom dessa så uppskattar jag den råa Kerbside Violet, mångsidiga Smuggler’s Soul,  jordiga och balsamiska The President’s Hat och omfamnande Icon som står på min att-skaffa-listan. Återkommer när jag får testa lite mera!

Btw, Lush har släppt ytterligare en uppmärksamhetsväckande komposition – Goddess. En ganska klassisk kombo av oud och ros med jasmin och sandelträ. Ett säkert kort för oudlovers och inbjudan in i oudträsket för nybörjare. Fint jobbat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s