Världens dyraste parfym! The Spirit of Dubai – Shumukh

Glöm Joy av Patou, glöm Clive Christian, glöm alla limited editions inkl. Chanels Grand Extrait. Även Roja, Jar och hela gänget betyder ingenting i det sammanhanget. Här kommer en…. uhmmm… parfym som skulle kunna betala av studielån för alla fattiga barn i Vitryssland.

En idé som är så extravagant, men samtidigt så chockerande fånig att hela parfymvärlden skrattar åt den. Men bara när ingen ser, vem vågar skratta öppet åt någon som har så jävla mycket pengar?

Jo, mina kära, jag har inte så mycket att förlora på den fronten så varsågoda, här kommer det:

The Spirit of Dubai - Shumukh
The Spirit of Dubai – Shumukh

Ett nytt världsrekord är satt. Det handlar om The Spirit of Dubai (hehhe, hur annars?!) och deras nyaste koncept – Shumukh, ”den som förtjänar det högsta, det bästa”. Ordet koncept passar faktiskt in för jag har en känsla att här handlar det inte om parfym, här handlar det om en idé, en projektion från pengasjuka hjärnor. Ett barn till pappan Midas.

Men bort med syrliga kommentarer nu. Jag är faktiskt ett proffs i ämnet, jag ska bete mig ordentligt nu. 😁

The Spirit of Dubai - Shumukh, Asghar Adam Ali
The Spirit of Dubai – Shumukh, Asghar Adam Ali

Asghar Adam Ali, Nabeel Perfume Groups (där Spirit of Dubai ingår) hovnäsa skapade en del kompositioner för huset. Alla jättedyra, bautaexklusiva (nämen slutaaaa 😆) och baserade på världens finaste och…. ja, guess what, dyraste, ingredienser. Han måste vara en riktig perfektionist då det tog 495 prover innan doften förklarades färdig.

Jag fick ett generöst sample set av andra märkets dofter när jag träffade märkets representanter för ett par år sedan och absolut, kompositionerna är bra, superhögkvalitativa och hållbara. Men de utstrålar för mycket Emirater, för mycket Dubai ifrån sig. Där människor hålls som slavar i gyllene palatser. Vi går inte in i detaljer, det är ingen plats för det, men jag vet att ni vet.

Men till saken.

The Spirit of Dubai - Shumukh, Asghar Adam Ali
The Spirit of Dubai – Shumukh

Flakongen i Murano-kristall är dekorerad med 2,5kg guld, nästan 6kg silver, 3571 diamanter och en del pärlor. Hästarna som pryder flakongen är i guld, ostronen är i silver och pärlor. Shumukh har slagit två Guinessrekord – en för mest diamanter på en parfymflaska och en för den längsta fjärrstyrda parfymflaskan i världen. (Insert your own thoughts here). För det är inte bara en flakong, det är ett helt skåp på 2 meter som öppnar sig, justerar sprayern och sprayar på personen som står framför det.

Och hur doftar den?

Jag har inte testat den. Jag skulle göra det, men åker inte till Milano och Esxence där provningen skulle ske. Men kollar man upp det hos Spirit of Dubai så verkar det vara en klassisk komposition från området – sandelträ, ros, oud, amber, rökelse och mysk med en nypa ylang-ylang.

Allt naturligtvis av högsta möjliga kvalité, hur annars. Projektionen och hållbarheten är det inget snack om – det är garanterat ett beast.

Ah, broschyren som hör till doften är gjord av guld, diamanter och pärlor också. Naturligtvis!

Åh ja, ni vill säkert veta hur mycket den kostar. Ynka 1,3 miljoner dollar. Men du får hela 3 liter! Påfyllning möjlig om den tar slut, även till lite lägre pris. 😁 Skynda att fynda, 5 flaskor är redan haffade!

Några tankar? 😁

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s