Årets Damdoft – Daisy Beauty Awards 2020

Long time no see! 😀

December brukar vara så otroligt hektisk på alla sätt och vis, jag kände bara att jag inte orkar sätta mig i någon recension för det skulle förmodligen innebära väldigt ytliga utlåtanden som hör inte hit riktigt. (Ytliga utlåtanden bjuder jag på Instagram, hahaha 😉 ). Samtidigt så fick jag träffa både individer och grupper av personer förtjusta i dofter och med en otrolig vilja att lära sig mer om dem. Så grymt inspirerande! (Så jag klagar egentligen inte alls att jag inte skrev något här 😉 ).

Den tiden på året innebär också diverse summeringar och i år, precis som de senaste tre åren fick jag äran att vara medlem i jurygruppen som tittar närmare på Årets Damdoft. I två veckor har jag gått runt, sprejat, sniffat, testat, utmanat mig själv och andra för att utvärdera alla aspekter av de fem utvalda parfymer som släpptes under 2019.

53852510_10156881654880619_2018193699187458048_o

Vilka dofter gäller det då? I alfabetisk ordning:

 

Armani Privé Musc Shamal EdP

Burberry Her Blossom EdT

Byredo Slow Dance EdP

Kilian Rolling in Love EdP

Tiffany & Co Sheer EdT

 

En rejäl blandning av olfaktoriska familjer och upplevelser. Och en sak är säker – varje år brukar jag skriva att konkurrensen varit svår och det var jobbigt att sätta betyg på de utvalda kandidaterna. I år, mina kära, efter en gedigen utvärdering allting bara föll på plats. Och som vanligt, min personliga åsikt håller jag för mig själv, fokuset för mig låg mer på komposition, ingredienser, kvalité och prestanda. Det börjar bli relevant med att kolla om doften påminner inte om någon annan redan känd doft. Jag blir så uttråkad på alla dessa nylanseringar som… ”inspireras av” något vi redan känner. Om det finns utrymme för att vara innovativ så ska man vara det i beautybranschen. På gott och ont, det finns plats för det.

Vinnarna utses på den storslagna Daisy Beauty Awards-galan den 12:e februari 2020 och jag är verkligen nyfiken hur enig eller hur splittrad var juryn i år :).

Vilken av ovanstående skulle du välja som Årets Doft? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s