Februariutmaningen – dag 11 till 19

Här kommer vol. 2 av Februariutmaningen, det har blivit ett alldeles för långt inlägg känns det som. Del 1 av Februariutmaningen hittar du här.

Så, utmaningar från 11 till 19:

11. En doft som du har en back-up av (eller skulle kunna köpa en extraflaska av) ifall din nuvarande tar slut.

Nu måste jag skriva det igen – jag har två flaskor av Tam Dao – en på jobbet och en hemma. Man vet ju aldrig när man kommer att behöva fräscha upp med denna härliga sandelträ pennväss!

12. Den snyggaste flaskan i din samling.

Jag gillar många: enkla Lutenser, feminina Shalimar, moderna Armani Privées. Men jag erkänner att jag känner en sorts kärlek till de här 1000 och en natt-finingar ;).

 

13. Den fulaste flaskan i din samling.

Jag känner att alla Amarige från Givenchy är lite tacky. Jag har både Amarige Mariage och Extravagance d’Amarige och det skulle inte kännas bra att ha dem ute på hyllan någonstans.

 

14. En dyr och lyxig doft som är riktigt bra.

Då skulle jag säga Coromandel från Les Exclusifs de Chanel. Det är inte den dyraste doft i min samling, men definitivt exklusiv och högkvalitativ. Och doftar himmelskt!

 

15. En billig doft som är riktigt bra.

Jag tror att Bvlgari Black är billigaste i min samling. Men ack så bra! Läder, gummi, varm asfalt i city efter en sommarregn… Vanilj, amber och sandelträ gör den väldigt behaglig och det är utan tvekan en bra vardagsdoft för en stadsbo. Bor du på landet och längtar lite efter doften av en stor stad – testa den!

 

16. En doft du har fått av någon annan.

Alltså… jag är väldigt självständig när det gäller parfyminköp. (Det är inte lätt att tillfredsställa en parfymnörd om man inte själv är en sådan, så ingen vågar köpa lukta-gott-presenter åt mig 😉 ). Men visst fick jag några stycken i mitt liv. Ett av dem: Bottega Veneta Eau Légére som jag fick från min kära make. Elegant, myskig trädoft med inslag av blommor. Quite classy indeed!

 

17. En doft som betyder mycket för dig.

17/29. Naomagic Naomi Campbell. Ytterligare en discontinued pärla som jag har lyckats kamma hem i den löjliga storleken av 15ml. Alltså en till doft som kommer att ligga i sin låda för jag kommer inte att våga använda den :P. Pudrig mandel, vanilj, viol och vita blommor som gör den ännu vackrare (omg! Är det jag som skrev det?!). Fin doft och fina minnen.

18. En doft som påminner om din barndom.

Min mamma var en Opium-tjej. Och jag menar inte att hon knarkade 😀 Jag menar att hon använde YSL Opium, det stod minst en variant av denna parfym i vårt badrum. På henne doftar den classy, jag har skaffat mig en flaska när jag kände mig redo (det var faktiskt Pojkfröken som var så snäll och levererade en äldre batch av den till mig).

 

Det visade sig nog att jag hade helt fel uppfattning om min ”färdighet” och mognad. Jag klarade den inte på mig och gör inte det fortfarande. Bomb! 😛

19. En riktigt bra kändisdoft.

Hoppsan, nu börjar det bli lite jobbigt att hänga med utmaningen. Men jag försöker så gott jag kan och hinner med. 😉

En riktigt bra kändisdoft som jag har i min kollektion…. Jag hade Rihannas Rouge för den var så lik Bottega Veneta, men den sålde jag för några dagar sedan. Bottega Veneta är faktiskt bättre, och mognare. Så jag föredrar den. Men vad har jag kvar på kändishyllan?

Jaha, två sista kändisdofter som jag förmodligen kommer att behålla längre: Naomis Naomagic (se nr 17.)  och Dita von Teese Erotique – fin sandelträ, mocka, lite rökelse. Inte särskilt erotique i mitt tycke, men doften i sig är helt ok.

 

Här hoppar vi över till del 3 av utmaningen. Dag 20 till 29.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s