Februariutmaningen – dag 1 till 10

Nu är det dags igen – Temamånad! Det handlar om att använda dofter enligt listan nedan.

Alltså om nr 1 är äldsta flaskan i samlingen så använder du den som DD – Dagens Doft, eller KD – Kvällsdoft den dagen.

Samma regler som förra gången: Temamånad

Roligt! Och faktiskt hjälper att uppskatta de bortglömda dofter från samlingen.

Let’s start!

1. Den äldsta flaskan i samlingen.

Samsara Guerlain, edp. Fick den i present på slutet av 90-talet. Still goin’ strong!

 

Och min mormor Samsara.


2. Den nyaste flaskan i samlingen.

Shalimar Parfum Initial från Guerlain. Jag fick denna genom ett byte med en annan perfumista.

Så bra att ha till vår och sommaren! (Speciellt om man har så många ”tunga” dofter).

 

 

Shalimar, Parfum Initial, Guerlain


3. En doft där namnet på huset eller doften börjar på samma bokstav som ditt förnamn.

K som i Karolina. Det visade sig att jag har ingen sådan doft. Men jag har två Kenzo Jungle: Elephant och Tigre.

Jag väljer Le Tigre då – oemotståndlig blandning av mandarin, kanel och amber mm. Svårttillgänglig, en av dem som jag uppskattar mest i min kollektion.

Kenzo Jungle – Elephant och Tigre

4. En doft där namnet på huset eller doften börjar på samma bokstav som ditt efternamn.

S alltså. Jag skulle kunna välja alla mina Shalimars. Dofter som jag mognar sakta till, väldigt komplexa och eleganta.

 

Shalimar, Guerlain.

Men jag väljer en doft som är mer ”jag” just nu: Sahara Noir från huset Tom Ford. Amber, rökelse, tunga, up in your face dofter. Om jag skulle använda fjortisarnas Tinder så skulle jag swipa den höger utan tvekan :P.

Sahara Noir, Tom Ford5. En doft som du tycker är romantisk.

Det kan nog vara Chanel Allure Sensuelle – en varm, träig, sensuell doft med citrusöppning och pudrigt, patchouligt hjärta.

Chanel, Allure Sensuelle

6. En doft som du tycker är sexig.

Dior Homme. Jamie Dornan. Behövs det fler ord? 😉

diorjamie

Dior, Dior Homme

7. En doft som du tycker är mysig.

Jag känner mig verkligen komfortabel i min ultimata mys-doft av sandelträ och pennväss: Tam Dao av Diptyque – jag skrev mer om den här.

Diptyque, Tam Dao edp

8. En doft som du tycker är glad.

 

Chanel, Coco Mademoiselle

 Jag har inte sådär många ”glada” dofter, jag är ju ingen gladdoft-fantast ;). Men just med den här adjektiven förknippar jag de flesta somriga, gröna dofter med lite lättare blommor i. Som till exempel Coco Mademoiselle. Eller Mexx Woman – en doft som jag har vuxit ur för länge sedan, men den väcker vackra minnen.

9. En doft som du använder alldeles för sällan.

 

Serge Lutens, Féminité du Bois

En härlig blandning av kanel, nejlikor och plommon på en bädd av mysk. Lite krispig och  blommig tack vare apelsinblommor, delikat ros och en hel del viol. Den är feminin, passar mig inte varje dag. Alldeles för sällan, tyvärr…

10. En doft som du använder väldigt ofta.

För en hopplös doftnörd som jag är det lite svårt att välja en doft och hålla sig till den lite längre perioder. Men det kan vara så att jag använder samma doft två, även tre dagar i rad – det gäller oftast lite enklare, lättare allround-dofter. På senare tiden var det t.ex. Bois d’Iris Van Cleef & Arpels, Tam Dao, Bottega Veneta edp eller Dior Homme. Sådana dofter som står inte och är inga punch-in-the-face dofter. Men väldigt ofta? Inte riktigt. 😛

Dior Homme, Bois d’Iris, Tam Dao och Bottega Veneta

Nu är det dags att dela detta inlägg och fortsätta med Februariutmaningen någon annanstans!

Del 2 hittar du här.

Del 3 hittar du här.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s