En liten parfym haul, del 1 – Keiko Mecheri- Cuir Cordoba

Vissa dagar är lite bättre än andra när det gäller inköp 😉 Idag var det dags för en efterlängtad parfym som finns definitivt i första femman av mina bästa mockadofter.

 

Keiko Mecheri, Cuir Cordoba
Keiko Mecheri, Cuir Cordoba

Keiko Mecheris Cuir Cordoba. Jag har testat den för länge sedan, men har inte varit inne på läderdofter alls då, men den satte spår och har blivit en bakgrund till min mocka-kärlek idag. Den doftminnen försvann nästan, men jag var ganska säker att doften kommer att bli en succé i min doftgarderob. Om mockadofter kan du läsa här. Så, tydligen gick jag med på ett blindköp 😛

 

Keiko Mecheri, Cuir Cordoba
Keiko Mecheri, Cuir Cordoba

 

 

Keiko Mecheri, Cuir Cordoba
Keiko Mecheri, Cuir Cordoba

 

Keiko Mecheri, Cuir Cordoba
Keiko Mecheri, Cuir Cordoba

Med liknelser till Serge Lutens’ Daim Blonde (alltså den optimala mockadoft ever) finner vi här en mjuk mocka med sin bästa doftvän – iris, samt viol, lite hartser (benzoin och elemi). Lite svag patchouli och sandelträ finns här också. Rökelse är en aning starkare i drydownen. Jag älskar den för den underbara, parfymerade mocka-handske doften. Det gör jag.

 

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s