Hermes – Eau de Néroli Doré

Just det! Den här texten har jag glömt om! Men sommar är definitivt här (svensk sommar, men ändå, you know 😉 ), vädret, grönskan och blommande växter gör att jag blir påmind om vissa dofter så här kommer min recension av fredagens upplevelse.

Jag sitter på flyget mot Paris. Som vanligt, innan jag springer till gaten (springer nästan alltid – taxfreen lockar så oerhört så jag glömmer varför jag befinner mig just här, just nu 😉 ). Jag testade en doft igen. Igen, för jag kände att jag var lite orättvis förra gången (läs här).


Eau de Neroli Dore från det anrika huset Hermes. Jag trodde inte att jag kommer att skriva om den för jag upplevde den som tråkig och inte alls lockande.

Men mina skriverier här handlar inte enbart om dofter som JAG tycker om eller uppskattar mest. Jag respekterar olika dofter, deras egenskaper och när jag tittar närmare på den så känns det på nåt sätt rätt att ta upp Neroli Dore här.

Efter första testet dissade jag den helt, jag erkänner. Men efter närmare analys uppskattar jag doftens kaxighet. Den är faktiskt ganska olik alla andra eau de cologne. Alltså, förstå mig rätt – cologne-ursprung är tydligt här, men den samtidigt är ganska nischig.


Varför tycker jag det? Det blandades neroli och saffran här. Ingen konstig blandning i för sig, men helheten, sluteffekten, är annorlunda.

Eau de Neroli Dore är varm och… fysiologisk. Den doftar som den varma luften som utsöndras av älsklingens varma hud. I kombination med nytvättade lakan. Under förutsättning att lakanet var tvättat i citrusdoftande tvättmedel. Ja, precis såhär, särskilt där vid hjärtnoterna 😉
Huvudackorden är riktigt mångfacetterad. Senare övergår den till sin colognebädden, blir tonad och mindre kontroversiell. Neroli träder fram och helheten börjar likna många andra medelmåttiga dofter från vilken som helst mainstream märke.

Någonstans i bakgrunden gömmer sig en pudrig pust, pudrig och söt. Men doften ändrar sig, klär om, blinkar till oss. Och såhär är den hela vägen ner till basen. Just det – den är inte alls lika syntetisk som en till doft i samma linje – Eau de Rhubarbe Ecarlate (läs här).

Jag kommer inte att använda den själv (you know me 😉 ), men gillar du cologne’aktiga dofter så testa den gärna. Särskilt nu till sommaren – huvudnoten här är verkligen att rekommendera.
Näsa: Jean-Claude Ellena, 2016

Paris-inläggen (ja, det blir fler!) kommer strax!

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s