Sagan om Guerlain (en kort version dock :P )

Nä, jag tänkte inte ge mig på att skriva om parfymhusets Guerlains historia här – det skrevs ju böcker om det så det får nog räcka.

Men jag har stött på en kort video om märkets historia och jag tycker att den ska finnas här på bloggen! 🙂 Trevlig filmsnutt för inbitna Guerlainistas och Guerlain-rookies – Guerlain Perfumer, a story of shared know-how. Enjoy! 🙂

 

Förresten, vill du läsa lite om ett av viktigaste märken i parfymhistoria så finns det en intressant bok skriven av Elisabeth Barille, den heter helt enkelt ”Guerlain”. En massa bilder, men mycket god läsning också.

guerlain
Guerlain, Elisabeth Barille

Jag skrev ju några rader om Guerlains utvalda dofter (hoppas på fler i framtiden 😉 ), så om du är intresserad så finns Les Absolus d’Orient här, Mon Guerlain här, Shalimar Ode a la Vanille sur la Route de Mexique här,  klassikern Vol de Nuit här,  Les Quatres Saisons här, Le Bouquet de la Reine här, Le Plus Beau Jour de Ma Vie här, och naturligtvis, glöm inte att besöka Guerlainbutiken med mig HÄR! 🙂

3 kommentarer

 1. Uppskattar din blogg enormt så att jag inte kan sluta läsa fast klockan närmar sig 02:00 och fåglarna dragit igång med sitt kvittrande 😀
  Jag har fallit för Guerlains Mitsouko, som känns som att den ska bli min egen hemliga kompis. Någon jag ska ha nära inpå under det kalla vinterhalvåret och bära bara för min egen skull. Jag har bara lyckats hitta EdT-varianten, som jag är mycket förtjust i MEN tänk om EdP (om man kan få tag i den) är ännu mer fantastisk?!
  Så till min fråga: Place Vendôme, som du rekommenderar har de Mitsouko i EdT samt EdP tror du?
  På de större varuhusens parfymavdelningar i Stockholm säger de att EdP inte längre går att få tag på. Stämmer det verkligen? När jag lusläst kommentarer på Fragrantica omtalas EdP från 2017…Har du egen erfarenhet av Mitsouko? Tips?
  /Maria

  Gilla

  1. Tack för dina fina ord! 😘
   Mitsouko finns både i edt och edp, inga problem. En googling bort 😉 Jag kan inte svara om Place Vendome har den, men troligtvis ja. Berätta vad du fått för gifts om du bestämmer dig att handla där för det är sjukt roligt att veta, jag är så svag för sådana små saker de lägger till 😂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s