Sagan om Guerlain (en kort version dock :P )

Nä, jag tänkte inte ge mig på att skriva om parfymhusets Guerlains historia här – det skrevs ju böcker om det så det får nog räcka.

Men jag har stött på en kort video om märkets historia och jag tycker att den ska finnas här på bloggen! 🙂 Trevlig filmsnutt för inbitna Guerlainistas och Guerlain-rookies – Guerlain Perfumer, a story of shared know-how. Enjoy! 🙂

 

Förresten, vill du läsa lite om ett av viktigaste märken i parfymhistoria så finns det en intressant bok skriven av Elisabeth Barille, den heter helt enkelt ”Guerlain”. En massa bilder, men mycket god läsning också.

guerlain

Guerlain, Elisabeth Barille 

Jag skrev ju några rader om Guerlains utvalda dofter (hoppas på fler i framtiden 😉 ), så om du är intresserad så finns Les Absolus d’Orient här, Mon Guerlain här, Shalimar Ode a la Vanille sur la Route de Mexique här,  klassikern Vol de Nuit här,  Les Quatres Saisons här, Le Bouquet de la Reine här, Le Plus Beau Jour de Ma Vie här, och naturligtvis, glöm inte att besöka Guerlainbutiken med mig HÄR! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: