Orientalisk fest hos Abdul Samad al Qurashi

Nä, jag skojar bara. Det blir inga kalas i Saudiarabien för mig, en principsak. Men dofter. Dofter vet dem hur man gör! Rika oljor, oud, mysk, jasmin, ambra – allt tungt av guld och gröna skogar överflödande orientaliska ingredienser.

Abdul Samad al Qurashi
Abdul Samad al Qurashi

Januari verkar vara en olfaktorisk berg- och dalbana för mig – först lätta, uppiggande dofter från Acqua di Parma (ett tydligt behov av sommar!), genom More Than Words av Xerjoff (powerdoft behövdes i dessa jobbiga dagar av ständig, skrämmande rapportering från U.S.A.) till ännu tyngre ouds, blends och mukhallats.

Abdul Samad al Qurashi
Abdul Samad al Qurashi

Jag har bestämt mig att bygga ut min doftgarderob just med några nya ouddofter och det blev ett besök hos ASQ. Jag har valt min tola (12ml) av Elite Aoud Oil, superfin oudolja – mjuk, len, torr och träig, men samtidigt kraftfull och fräck. Det är precis det jag behöver just nu! Det visade sig också att de har en utförsäljning – det ska man inte ignorera ju! 😉

Så det blev några blindköp:

Abdul Samad al Qurashi
Abdul Samad al Qurashi

Makkah Blend – en mustig blend av oud, torkade frukt, animaliska inslag av mysk och lite blommor. På något vis känns det att flaskan är finare än själva oljan :P, men jag hann inte riktigt testa den ordentligt. Och det är superviktigt att ge dessa oljor chansen, det händer så otroligt mycket under resans gång!

Abdul Samad al Qurashi
Abdul Samad al Qurashi

Tareem – oud, ros och mysk igen. I edp form. Ganska vardaglig och lätt doft. Börjar du dina orientaliska parfymresor så kan du börja här. Mastodonthållbarhet, men relativt hudnära efter några timmar (och det är lång tid för vanliga, västerländska parfymer, men jag har lite högre krav på detta när det gäller arabiska skönheter).

Abdul Samad al Qurashi
Abdul Samad al Qurashi

Al Haram – woooow! Love att the first sniff! Ljusa, fräscha blommor: mustig Taif ros, lotusblomma, heliotrop, liljor med inslag av exotiska frukter och balanserad med rökelse och ambraackorden. Och naturligtvis lite oud – snäll, feminin och välbalanserad. Vilken superkombo! Btw, den dunstar inte bort särskilt fort och det glömde jag lite om och råkade kladda ner min sons skitiga dagis-galonisar så jag kan definitivt säga att han var den bästdoftande femåring i hela Mälardalen igår. 😛

Abdul Samad al Qurashi
Abdul Samad al Qurashi

Sedan passade jag på och köpte nya myskkuber – jag brukar lägga i dem i garderober och olika lådor hit och dit. Gillar också att ge bort dem i present. För de passar alla :). Jag har testat många olika och gillar de flesta men Abdul Samad al Qurashis tillhör de bästa jag har hittills provat – elegant pudrig, myskig doft av nystruken silke (jag tror att den doften associerar jag bara med något, men jag hoppas ni förstår vad jag menar 😉 ). Några andra sorter oljor skrev jag om här också.

Jag är supernöjd med mina inköp igen! 😀

Har du någon favorit olja du tycker särskilt mycket om? Vad tycker du om orientaliska doftoljor öht?

11 kommentarer

 1. Vart kan man köpa ASQ parfymer? Jag var nyligen i Dublin och köpte men lyckades tappa de på golvet hemma i Sverige 😥😥. Jag var inne på parfymhusets hemsida hittade inget där.

  Gilla

 2. Aldrig provat doftoljor (hur funkar det? Är doftämnena lösta i olja istället för alkohol? Varför? Blir det längre hållbarhet? Förstår inte!!!!) men ÄLSKAR ju generellt orientaliska dofter, vill gärna ha en parfym som luktar som jag tänker mig tung, torr och historisk luft i en gammal pyramid.

  Gilla

 3. Hjärtligt TACK💝
  Jag är såå glad för det jag ser och läser och så tacksam för det du skrev om Abdul Samad Al Qurashi oljor/parfymer🤗
  I december 2016 var min son på en resa i al-Medinah (Medina) och har köpt till mig parfym oljan White Body Musk (misk al-aurous) från just Abdul Samad Al Qurashi.
  Jag är kär i den , elegant , majestätisk …en drottning bland mina parfymer .
  Stänger ögonen och drömmer om att jag sitter i världens vackraste ros trädgården, har fått mycket beröm för denna doften.
  Doften finns kvar efter duschen.
  Upplevelsen som många borde skaffa sig.
  Varmt rekommenderar.
  Varma hälsningar Daniella

  Gilla

  1. Åååh, vad underbart att läsa! 🙂 Ja, de är underbart hållbara och doftar verkligen majestätiskt! Jag hade några oljor sedan min förra beställning men det var inte lika stor succé, helt okej (satsade på ambra), men… 😉 Därför uppskattar jag dem här mycket mer! Njut av din du också! 😀
   Tack för att du skriver! 💐

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s