Fotorelation från parfymmässan Esxence 2017

Åh, så många upplevelser! Som ni redan vet jag har spenderat förra veckan i Milano, Italien. Några superdagar med ett supergäng som är lika nördigt som jag. Ett plus till att de är fantastiska människor också! Det som var dock jobbigast var min bihåleinflammation som hjälpte mig så snällt att förlora doftsinnet. Helt. Totalt. Katastrofalt!

Men det är över nu, nästan iaf. Jag har samlat på mig prover på det mesta jag ville testa (alltså ja, jag vill testa allt men jag köper samtidigt tanken att det, fan, inte går juh! 😀 ). Så det blir många fantastiska skapelser att skriva om under kommande året – hmm, dags för en samplevecka igen!

Jag känner att jag inte behöver skriva för mycket för ni fattar ju att det var trots allt vansinnigt fantastisk – vår i Milano, god mat, god vin, god Aperol spritz och tiramisu, parfymörer, (parfymer räknar jag inte in…meh), parfymerier, roliga samtal, seriösa samtal, workshops och föreläsaningar. Jag känner mig definitivt uppdaterad! Psst, det är tuberos, jasmin, civet, ambra, honung och marina noter (mineraliska) som är poppis i nischparfymeri i år. Det är bra att det inte längre är oud. Det finns naturligtvis en massa dofter med oud, allt från den trevliga, med blommiga inslag till den riktiga, mögelostiga. En utmaning, så spännande utmaning! Älskar’t! 😀

Men till bilderna nu! (Klicka på dem för att förstora)

Vädret var som det var… från sol och varma vindpustar till regnskurar…

2017-03-24 13.58.49
Ingången till The Mall

Första stoppet – The Spirit of Dubai. Här fick vi en grundlig presentation av det uberlyxiga utbudet med oud och exotiska blommor som grunden. Den mest lyxiga koffret med bakhoor (rökelse), oljor och ren parfym öppnade hon inte ens för oss ;). Titta dock på prover – väldigt fina! Vi träffade också our perfume brother, youtuber Sebastian Jara, en väldigt trevlig människa indeed.

 

De här pärlor, sk. Second Generation (också Spirit of Dubai), jag vet inte än hur de doftar, det finns inga prover på dessa dofter, men olfaktoriska pyramiden består av femtioelva ingredienser och prislappen ligger på över tusen dollar per flaska om jag minns rätt. Luxury hit, luxury dit men de här boxarna såg egentligen ganska tacky ut. Dubai får behålla sin spirit om ni frågar mig.

 

2017-03-24 12.35.27
Ny serie från Carner Barcelona: Besos, Latinlover, Sweet William. Återkommer om dem! 😉

Och nyhet från Histoires de Parfums – This is Not a Blue Bottle 1.2. Syrén, ylang-ylang, liljekonvalj på vaniljig sandelträbas.

 

Jeroboams nya Ambra och Vespero har jag höga förväntningar på. Det blir bra, kan jag garantera!

 

Turkiska Nishane bjussar på Shadow Play Collection: Hacivat, Karagoz och Zenne. Ovanliga, överraskande dofter med karaktär!

 

Uermi presenterar en serie av dofter inspirerade av olika textilier, jag hann inte testa alla, men det jag testat är verkligen bra. De hade textilier tillverkade av apelsinfibrer eller mjölk som blotters! Den mjölkiga är mega! Återkommer om dem!

Vid den här montern fanns det ingen så jag kunde inte prata med någon :P. Men visst har Royall Lyme Bermuda ett saftigt koncept? Jag gillar flaskorna.

2017-03-24 13.34.35

Vero Profumo och ikoniska Vero Kerns nya barn: Naja. Osmanthus, melon, tobak och lindblomma ger ganska honungsaktig känsla.

 

Här fick jag shock i näsan som helt plötsligt började urskilja dofter (synd att det varade så kort bara): Puredistance och deras Warszawa. Mycket tuberos och jasmin. Patchouli, iris och galbanum. Min Warszawa doftar inte så. Såhär doftar Warszawas postkommunistiska villaområden. Men utan tvekan fin och elegant doft!

 

Atelier des Ors lanserar Iris Fauve – inte bara presentation var på topp, doften av myskig iris med labdanum, kanel och lite örtig, dammig underton är en succé. Fantastisk komposition totally right up my alley!

 

Homoelegans nya Paloma y Raices var en snackis – vita och gula blommor, lite spicy, men grön och rund. Går det ihop? Japp!

 

Olibere Parfums bjöd på bubbel och presenterade årets Savannah’s Heart – rabarber, mysk, kaffe, vanilj och träiga inslag. Som Gott & Blandat – många olika smaker, men allt funkar ändå ihop! På bilden Marjorie Olibere berättar om konceptet.

 

Mässans ljuspunkt – Talismans Collezione Preciosa (Mendittorosa Odori d’Anima) och härliga Stefania Squeglia presenterar nyheter: Osang och Extraits: Archetipo och Rituale. Här var jag nästan gråtfärdig att jag inte kunde dofta på dem, men samples är förhoppningsvis på väg snart och den som väntar på något gott… 😉 På bilden ser ni Stefanias grandma (screw you, Sverige med dina far- och mor-uppdelningar, hur fasen ska jag veta om det var mormor eller farmor?! 😉 ), Rosa Menditto, nu vet vi var parfymhusets namn kommer ifrån :).

 

Härliga, pratsamma Olivier Durbano berättar om sin nyaste Lapis Lazuli. Vilda blommor, örter, cypress med Durbanos balsamiska signatur. Ingen enkel doft, för konnässörer. Vackert!

 

Parfums Dusita presenterade sina rika, djupa och fina dofter från 2015 samt två nyheter: Le Sillage Blanc och La Douceur de Siam. Man kan verkligen känna parfymörens Pissara Umavijanis hjärta och känslor i dessa. Jag har stor respekt för sådana dofter där skaparnas skicklighet berättar känsloladdade livshistorier!

 

Stephane Humbert Lucas och hans nya Wish come true, Lufu och Panthea. Här kände jag bara  att det är bra att näsan är inte med i spelet för att hans dofter brukar alltid vara superbra. Och kostar multum. Så ja, jag väljer satsa på semester istället. 😛

 

Antonio Alessandria (fatta att han kände igen mig! 🙂 ) visade sin senaste Èperdument – en optimal grön doft för våren och sommaren. Väldigt trevlig människa med häftig mustasch (inte med på bilden).

 

Madalina Stoica-Blanchard från huset Jul et Mad berättar om senaste Mon Seul Desir, Fugit Amor och Bella Donna. Dessa kommer jag att testa framöver!

 

Robert Piguet lanserar L’Insomnuit – en härlig, slät komposition av iris, tonka och mjuka träiga toner. Casbah, maka på dig, L’Insomnuit tar över din titel av Piguets bästa doft! Ok, bråka inte, ni får stå bredvid varandra på ert podium.

2017-03-25 12.55.59
Robert Piguet, L’Insomnuit

Maitre Parfumeur et Gantier med sitt breda utbud tog oss över i en timme nästan. Dessa bruna kulor, de doftar så jävla gott att jag kunde inte sluta sniffa – ambra och trä,  så utomjordiskt gött! Här fick jag en fin presentation och en hel del dofter att sniffa mig igenom så det blir nog något mer om dem i framtiden :D. Plus för ett härligt koncept med Dear Diary, en systerlinje.

Jag besökte parfymören Santiago Burgas för att prata om hans dofter som jag inte hade tillfälle att testa innan. Hörrni, en rad spännande kompositioner – allt från sensuell Flaming Red med ros och irisrot till Oud de Burgas som beskrivs kort som, ekhm, häst. Santi Burgas lanserar Palindrome Collection (Palindrome I och II) i år.

2017-03-25 13.46.10

Årets nya märke Perfume.Sucks presenterar tre olika dofter och står för deras syntetiska framställning. Heja dem! Äntligen någon som säger högt hur det verkligen ser ut där i den moderna parfymörens ”labb”.

 

Är ni kvar? 😉 Jag har många fler bilder, men tänkte satsa på det som verkligen fångade min uppmärksamhet under årets Esxence. Mycket nytt, mycket gott, mycket mja och en del usch! Jag har bestämt mig att skippa Esxence nästa år och besöka Pitti Fragranze istället (den andra, lite mindre och lite mer posh parfymmässa, också i Italien, i härliga Florens). Nu till hösten eller nästa höst vet jag inte än. I dagsläget känner jag mig mättad :P.

Känner ni er sugna på mer parfymporr så här finns det ett inlägg om förra årets Esxence.

Har ni något ni blev särskilt nyfikna på? 

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s