Sampleweek – Tema: Andra Chans-dofter, Dag 7 – Noir Obscur – Antonio Alessandria

Sista dagen av veckans utmaning. 5 nej och 1 ”ja, men” hittills. Hur kommer det att gå idag för min lilla sample av Noir Obscur av den otroligt charmerande Antonio Alessandria?

Jag minns att jag testade den doften innan, men av någon anledning har den lagts till den näh-lådan. Jag vet inte vad gjorde att det blev så, men jag kommer säkert att ta reda på det strax. Kanske. Jag har fått ett set av Antonios dofter i Milano förra året (uhm… 😉 ), men har inte gått igenom alla ordentligt.

Noir Obscur, Antonio Alessandria, sample
Noir Obscur, Antonio Alessandria, sample

Den öppnar med en nypa citrus och kryddig rum. Det är dock inte öppningen som är mest intressant här – det är resten av kompositionen som är spännande – rum, läder, mysk, torr patchouli, lite pudrig iris, allt grundas med träaktiga torra noter, amber, kanske lite rökelse och någon sorts blommighet som jag inte kan dechiffrera riktigt… Hela kompositionen är varm, djup och väldigt classy. Väldigt elegant. (Tack för det efter en vecka ganska lågpresterande dofter!).

Idag skulle jag kunna bära en silkesblus, pennkjol och en Hermes-scarf. Tyvärr äger jag ingen. Men jag doftar prima! 😉 Det är kanske den ”detärjuintejag”-bilden som jag får upp som gjorde att det blev en nej-reaktion förra gången? För jag är inte lika elegant som den doften? Jag passar liksom inte in. Kanske det.
En flaska av Noir Obscur, tung och fin.

Noir Obscur, Antonio Alessandria
Noir Obscur, Antonio Alessandria

 

Siciliens bästa doft, det tvivlar jag inte en sekund på. Så när jag frågar mig sista gången den veckan om doften får sin andra chans så svaret är naturligtvis JA! Jag tar upp den igen efter sommaren 😉

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s