När svensk sommar förflyttas till Sicilien – Antonio Alessandria – Nuit Rouge

Vet ni vilket äventyr det är att öppna mitt sampleskåp och gräva lite på måfå? Nä, hur ska ni veta det? 😀 Det har jag gjort idag (efter en lååång period av noll intresse i sample testing). Och det är jag så tacksam för! Jag grävde fram en underbar kreation skapad av en av mina favoritparfymörer, charmiga Antonio Alessandria.

Antonio har hittills 7 dofter i sin kollektion och alla är värda att titta mycket närmare på.  Just Nuit Rouge och Gattopardo tycker jag särskilt mycket om (varför har jag inte skaffat en flaska av Gattopardo än?!). Jag skrev också ett inlägg om Noir Obscur under en temavecka för ett tag sedan, inlägget hittar du här. 

Antonio-Alessandria-Parfums-Nuit-Rouge-EdP
Antonio Alessandria, Nuit Rouge

Nuit Rouge bara bekräftar min positiva inställning till rabarber i parfymer. Och nej, inte en sån där Wunderbaumrabarber som i Hermes Eau de Rhubarbe Ecarlate (läs här), men elegant rabarber som bibehåller sin krispiga lekfullhet utan att bli alldeles för naiv. Lite som den i Savannah’s Heart av Olibere där kombo mellan rabarber och kaffe också förekommer (läs om den här). Nuit Rouge förutom den gemensamma nämnaren rabarbern påminner inte särskilt mycket om ovannämnda dofter och det är ju helt fantastiskt bra!

Etna
Etna

Doften inspireras av vulkanen Etna och Etnas aktiva nätter, när himlen färgas av den röda lavafloden och atmosfären blir sådär sagolikt läskig. Och jag kan verkligen känna dessa vibes trots att jag har aldrig upplevt ett vulkanutbrott från nära håll – öppningen bjuder på gröna och metalliska toner som faktiskt väcker någon sorts av underhudsångest, men lockar samtidigt. Vid första kontakten möts vi av rabarber, grapefruit och gröna nyanser. Referensen till svensk sommar är utan tvekan passande här – saftiga rabarberstjälkar, fuktigt grönt gräs, doften av kaffe. Hjärtat och basen är helt olik toppnoterna och dessa kontraster gör Nuit Rouge till något ytterst intressant. Komplext, men lättförståeligt samtidigt. För när den väl gifter sig med huden så blir den så lockande varm som stelnande lava (ja, ni fattar 😉 ), pulserar med mjuka toner av saffran, muskot, rökelse, sandelträ och mjukt läder och iris. Vaniljen och de träiga delarna som själva basen består av gör att man känner direkt att det är en balanserad, elegant komposition som går att lita på. Att det är en synonym av en harmonisk, avkopplande doft med karaktär. Siciliansk karaktär ;).  Det är utan tvekan en fängslande doft. Btw, jag märker att en blandning bestående av rabarber och rökelse kan ibland resultera i den specifika cannabisliknande doft, hur kommer det sig? Hur som haver, testa den om du har möjlighet för det är verkligen värt det!

Tips! Antonio äger en fantastisk parfymeri med brett utbud av märken i Catania – Boudoir 36, råkar du vara där någon gång under sommaren (eller någon annan gång) så kika gärna in! En exceptionell olfaktorisk upplevelse garanterad!

visual_home1
Parfymeri Boudoir 36, Catania

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s