Inte bara för buddhister – Tara Mantra Gri Gri

Ytterligare en fin sommardag har swischat förbi. Jag jobbar för fullt och hinner inte ens drömma bort mig till sköna semesterdagar. Tack och lov finns det alltid några väldoftande vänner jag har med mig under dagen. Ibland räcker det även med en.

Och idag har sampleskålen levererat en riktig weirdo. Det överraskar inte med tanke på andra dofter från Gri Gri som är lika konstnärligt överraskande som denna. Jag skrev om en annan Gri Gri, Moko Maori, här.

Vad är Tara Mantra då? Precis som maorisk Moko så är Tara en sorts av avbild av ”Mother of all Buddhas”  och syns ofta i tatueringar. I tibetansk buddism är Om tare tuttare ture soha en antik mantra till just Moder Tara, särskilt Grön Tara som associeras med överflöd och upplyst aktivitet.

green_tare_matra
Tara Mantra

För en icke troende person som jag känns det hela lite hokus pokus, men doften i sig är egentligen också lite hokus pokus :D. Jag kan inte bestämma mig hur jag ska beskriva den för den ändrar sig under tiden fler gånger om. Spännande!

Det som spelar största roll här är patchouli. Men det är ingen vanlig patchouli vi känner, den förlorar sin jordiga karaktär när den blandas med lite mer ovanliga kryddor. För det är kummin, det är asafoetida, kardemumma, saffran (hej, indisk mat! 😀 ) plus en timjanaktig doft av ajovan. Och faktisk lite metallisk touch på det hela, och lite sådär konstigt syntetisk också. Sa jag weirdo? 😉

Tara Mantra, Gri Gri, sample

(Shit, det är kanske dags att torka mitt skrivbord snart :D)

När de maträtterna och resten lugnar ner sig lite så får vi en slät, stabil träig bas, tack vare patchouli och ja, lite snäll oud faktiskt. Väldigt snäll sådan. Och en lättilätt blommig touch på det. Definitivt, en weirdo. Men det är ju kul med weirdos, det gör hela upplevelsen mer intressant. Och den knäppis vet dessutom när det är dags att gå av scenen för att inte falla in i hala områden av galenskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s