Första vårdagen. Vårparfym 2016.

Plötsligt händer det – idag börjar våren! I vissa delar av landet syns det klart och tydligt, hos mig…är våren tydligen inte redo. :/

Men vad ska man göra för att komma igång med vårkänslor, boosta de med passande, våriga dofter? Heh, som vanligt – är ni ute efter tråkiga, blommigt-fruktiga dofter från kedjebutiker så hittar ni dem inte här.


Jag skrev en sammanställning av lite ovanliga doftnoter som fungerar bra under de förhoppningsvis snart varmare dagar här.

Hartser, träiga noter, tjära, fikon mm. Där hittar du också tips på konkreta parfymer.

Byredo, Oliver Peoples

Själv satsar jag på Byredos förra årets lansering: Oliver Peoples.

Vissa säger att det är en blandning av alla andra Byredos dofter, jag är inte särskilt förtjust i dem (nya Cedar har jag inte testat ännu), men just Oliver Peoples tycker jag om. Patchouli, enbär och sand. Just sand. (Vill du veta hur sanden doftar i parfymer så testa gärna Montales Sandflowers med lite mer mineral version av strandsand). Lite, lite animalisk, glad, lättburen doft utan de tråkiga ”vifinnsöverallt”noterna.

Men hur kommer vårens nylanseringar dofta som?

Freesia är tydligen på ingång. Gourmander (praliner, kola), fruktiga dofter av sorbet, lekfulla och sexiga (Guerlain och Hermes!). Lätt, enkelt och likeable!

Och, avslutningsvis, en liten reality check gällande första vårdagen i mina hoods:

 

Inte särskilt imponerande väder :/

 

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s