Daisy Beauty Expo 2018 – ett event i världsklass!

Åh så många intryck, så många träffar, så många nya bekantskaper, så mycket skratt! Jag fick äran att delta i Daisy Beauty Expo 2018, ett event med föreläsningar och skönhetsmässa där branschen möter influencers och journalister. Det har varit en helt fantastisk upplevelse igen – det är otroligt kul, men som person med event management i bagaget säger jag bara – chapeau bas för organisatörerna, grymt jobbat!

För Daisy Beauty Expo är inget vanligt event, stämningen de lyckas skapa är helt magisk tack vare några viktiga faktorer:

1. Proffsig organisation av Daisy Beauty-gänget.

2. Trevligt bemötande och informativa möten med utställarna.

3. Härliga deltagare som man delar både passion och lite ångest av samma typ med 😛

4. En massa produkter man får klämma och sniffa på. Tiotals nyheter vi kommer att lära känna inom snar framtid.

5. En hel del behandlingar en får genomgå för (i mitt fall) grusa av sig lite. Så jävla härligt!

6. Maten. Jag fick skita fullständigt i min inplanerad, personaliserad, dyr diet och bli kompis med världens godaste kanapéer med svampröra och tryffel. Typ åtta sådana. Åh! 😋

Här kommer några bilder också:

Hannah från Björk & Berries berättar om nya produkter som släpps inom kort. Kolla gärna edp:n Moonflower med vetiver, fikon och patchouli som egentligen doftar som havtorn. Supergillar! Den och fanstastiska Dark Rain som är väldigt ”jag” med ceder, rökiga toner (blandning av vetiver och amber) och kryddat med ingefära.

Björk & Berries Hannah

Annemarie Börlinds vd Iréne von Arronet bjuder på en rejäl portion av kunskap. Jag fullkomligt älskar människor som vet vad de pratar om – here she is!

Irene von Arronet, Annemarie Börlind

Och härliga Linda Landenberg berättade om sina dofter, inspirationen, passion och allt däremellan.

Linda Landenberg

Under själva mässan har jag valt ut montrarna jag var särskilt intresserad av (tillräckligt många för att spendera halva dygnet pratandes!).

Saether presenterade det aktuella utbudet av dofter och naturligtvis några nyheter för vår och sommar 2018. Kenzo, Coach, Prada, Dolce&Gabbana, Issey Miyake, Carolina Herrera, Gaultier, Michael Kors, Elie Saab, DKNY, Philosophy, mm.

 

Jag tyckte särskilt mycket om den nya Calvin Klein Obsessed Intense for men. Faktum att det är for men var tydligen väldigt viktigt för den personen jag pratade med. Hen tyckte inte att jag, som person med tuttar, ska inte stå för länge vid den och gå vidare till uhm, Tiffany istället. Som är ju for women. Sorry, såhär funkar inte parfym i verkligheten. Så funkar det i butik mot en random kund med inte så värst mycket koll. Och som inte fick chansen att inse att doften har inget kön för några säljare har fokuserat på fel saker i en doftbeskrivning. Min eviga kamp. Detta understryker jag om och om igen. Det behövs tydligen. Sälj rätt doftkomposition till rätt person, inte etiketter tack. Ett drömscenario är att doftsäljare lär sig att lära. Att lära kunder att ett rött nagellack passar bra på alla human beeings precis som varje parfym gör det. Är det inte bäraren som bestämmer som den vill ha på sig?!

Så outdated det hela…

Svarta Obsessed Intense bjöd på en härlig, balsamisk upplevelse med träiga bangs (ceder, guajak, nagarmotha) och tadaam, rabarber! Rabarber is da shit på sistone, kolla här. Jag skulle behöva slicka på den lite mer! 😉

Btw, visst påminner den lilla svarta runda flaskan om Donna Karans ikoniska Black Cashmere? Doften är dock en helt annan story.

Calvin Klein, Obsessed

Jag gillade också den nya Chloé. Den moderna chypren stack verkligen ut bland alla dessa fruktblommiga kompositioner. Fin och classy! Men mer än så kommer jag inte ihåg :P. Den kommer att lanseras inom kort.

Kommer ni ihåg Grevinnans Rum från detta inlägg? De har också varit här och presenterat sina härliga väldoftande, handgjorda ekologiska produkter. Som champagnedoftande tvål. Eller polkagristvål.

 

 

L’Oréal bjöd till upplevelse directement de France precis som förra året. En massa härliga doftupplevelser: nya hårserien baseras på lavendel, scrubbarna är svåra att inte stoppa i munnen istället på fejset, saftig kiwiscrub bredvid en krämig, lockande chokladscrub. Jösses, vad jag kämpade för att inte stoppa den i munnen. Eller i näsan. 😀

Och rosorna var helt galet vackra! Någon som vet vad är det för sort?

 

 

Naturligtvis fanns det också en massa smink på mässan, det som lockade mig mest var nog det nya svenska varumärket Snowcrystal som riktar sig mot lite äldre publik med sina tonade nyanser (för mig!) och genomtänkta, vackra förpackningar. Gudinnor från GlossGods hjälpte mig att förstå att min kärlek till metalliska ögonskuggor är något alldeles legitimt. Och så är de ju helt fantastiska brudar! ❤ Åh, jag fick också göra mitt eget ansiktsserum, vi lekte med små pipettflaskor och olika anpassade ingredienser för att skapa precis det vad min hy behöver. Precis som jag gör med er som deltar i mina workshops, så underbart kul! Och serien heter Skinderella, lööv it!

 

Hos Depend fick jag naglarna och fransarna fixade. Så roligt, trevligt, proffsigt och kul! Tack, ladies! ❤ (Två dagar senare: Vet någon hur man tar bort limresterna utan att accidentally pilla ut ögongloben med något random verktyg? 😛 ).

 

Dessa två är mina favoriter från mässan:

Björk & Berries, Moonflower och Dark Rain

Denna är ingen favorit hos moi, men med tanke på den breda, oftast yngre publiken så kommer den att säljas bra. Kiwi och sockervadd galore. Eller, vänta nu, nu går vi upp i nördvarv – styrallyl acetat och veltol. Kill me :P.

Viva la Juicy Soiree

Om du vill veta hur har vi haft det på förra årets Daisy Beauty Expo så kika gärna in här för att läsa om dag 1 och här för att läsa om dag 2 av mässan.

Tack Daisy Beauty! Ni är bäst! ❤

5 kommentarer

  1. Åhhh Karolina!! Håller med alla dina punkter! Jag var dock inte lika förtjust i CK men Chloé däremot kommer nog åka hem med mig så snart det går haha 🙂

    Gilla

  2. Halloj, Rosen kan vara Blue Moon. Brukar finnas på blomsterbutik. Finns även i kruka men känslig för kyla om man bor i Sthlm. 🌹

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s