Mythbusting och varning såhär i juletider!

På förekommen anledning…

Jag måste bara skriva några ord, igen. Igen om piratkopierade parfymer bland annat. Många av oss är ute efter julklappar nu och många av oss vill göra en bra deal, helt naturligt. Men vissa utnyttjar konsumenternas okunskap (och ja, viljan att göra en ”bra” deal…) och marknaden fylls med floder av piratkopierade parfymer. Där det finns enkel cash att tjäna, där kommer de att finnas. Men försök att hålla dig borta från dessa fällor, snälla! Ett exempel:

img_4337

Piratkopior sprider sig fritt i olika säljgrupper, bland annat på Facebook, Tradera, blocket eller andra säljkanaler. Att sälja och köpa piratkopior av parfymer, väskor, Rollie Rollies och diverse andra lyxvaror är i regel olagligt. Punkt slut.

Säljarna använder sig av fiffiga ord för att undvika ord som kan sätta dem på minan, men… ”oljor”, ”essenser” och ”mer koncentrerade parfymer” som tillverkas ”i samma labb som originalet” är rena rama BULLSHIT! Lika bullshit som ”den parfymen är mer koncentrerad än originalet”, ”håller bättre” och vem vet vad. Ofta handlar det också om parfymer som säljs i identiska, påfyllningsbara flaskor där t.ex. nr 51 motsvarar Gucci Rush och 67 Creed Aventus. DET ÄR INGA ”INSPIRATIONER”, det är FAKES och att sälja det klassas som STÖLD! Du vet aldrig vad som gömmer sig i den äckliga blandningen, det kan ju vara allt möjligt? Kommer du ihåg rapporten om urin, arsenik och annat gott i counterfeits? Inte? En googling bort, jag vill inte ens bli påmind…

Jag skrev en hel del om det redan och uppmanar er gärna att läsa igen, just in case:

Snälla, sluta köpa kopior!

Viktig info om piratkopierade nischparfymer

Och hur kan du kolla om parfym är äkta?

Och om du stör dig på orimliga (ibland, ja) parfympriser så läs gärna inlägg om Vad är det som egentligen påverkar parfympriser.
Men framför allt, i den galna julshoppingbonanzan – ta vara på din intelligens och sunt förnuft!

Allmänna råd om piratkopior kan du läsa bl.a. på konsumenteuropa.se

Och en till sak jag stött på på fejjan i veckan, orkar inte gå in på detaljer, men VAD FAN ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?!

img_4281

Smaka ALDRIG på parfym, smaka aldrig på tvättmedel, hårspray eller liknande.
Alla är vi olika, lockas av olika saker, men this ain’t no good. Kosmetika, parfym, rengöringsmedel är inga produkter för invärtes bruk, måste man verkligen gå in på det år 2018?! Sunt förnuft, igen. Och fundamental kunskap.

Lycka till nu! 😉

Kram!
K.

UPDATE:

Jag har fått ett mejl där avsändaren påstår att det är lätt att säga att inte köpa billig parfym om man inte har råd med lyxigheter.

Tänkte bara svara: Jag förstår vad du menar, absolut. Men om man inte har råd med en äkta Birkin-väska ska man då köpa en fake Birkin eller en fin, mycket, mycket billigare modell på t.ex. Åhléns? 🤔

Snälla, lilla söta ni – det finns faktiskt ett brett utbud av billiga, kvalitativa dofter där ute på marknaden. Testade, från en pålitlig leverantör. Varför chansa? Varför låta de kriminella tjäna ännu mer pengar? VARFÖR?!?!

Jag skrev om några förslag för ett tag sedan: Bra dofter under 500kr , men kika runt, in the world of rea hittar du det du vill ha utan problem, jag är helt övertygad om det!

5 kommentarer

 1. Älskar din artikel och håller med till 100%.
  Numera har det flesta kedjor parfymer i 10ml och uppåt ex Byredo mfl. Köp kvalité istället för kvantitet!
  Men om man nu vill ha lyx så får man väl spara ihop pengar.

  Men eftersom folk är så ignoranta så får dem väl slicka på urin och arsenik! Jag säger bara två ord; naturligt urval. 😂😂😂
  Tråkigt bara om dem ger bort fejk parfym i present. 😷

  Btw Jag har precis unnat mej
  Armani Cuir Améthyste, visst har du skrivit om den? Den är så fin. Önskar bara att den satt kvar längre. Tycker den sitter dåligt med tanke på priset men härlig är den! 💓

  God Jul

  Gilla

  1. Tack för att du läser! 🥰
   Det går att köpa bra dofter billigt med tanke på den ständiga rean överallt (dagens: Versaces Crystal Noir på Åhléns för 230kr). Varför komplicerar man det hela?! 😉
   Åh ja, Cuir Amethyste är sååå vacker! Jag hade en romance med den, men det var precis som du säger – alldeles för svag prestanda, inte kul till det priset…
   En (bättre imho) ersättare till den är Bottega Veneta edp, jag tror jag är inne på flaska nr 2 och det händer inte ofta att jag ens avslutar en.
   Ooooch, ännu billigare, väldigt bra men lite sötare: Rihannas Rogue! Galet fin för att vara celebdoft (ja ja, je suis snob 😂).
   Kolla upp dem, det är så värt det! 👏
   God Jul!

   Gilla

 2. Alltsp ja word. Har man inte råd eller lyst att spendera på det dyra originalet så ska man inte köpa en kopia, då får man leta efter ett billigare original istället. Och fräscht att slicka på sin parfym om man köpt en kopia som innehåller urin..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s